دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 آذر 1395 - 13:29
استاد شهرسازی دانشگاه تهران مطرح کرد:

مناسب سازی فضاهای شهری بدون اعمال تفکیک جنسیتی 

استادشهرسازی دانشگاه تهران تاکیدکرد: اگر فضاهای شهری بدون تفکیک جنسیتی برای حضور زنان آماده شوند، نقش و فعالیت زنان در زندگی شهری افزایش پیدا خواهد کرد.  
کد خبر : 137270

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از ستاد خبری نخستین همایش بین‌المللی زنان و زندگی شهری، میثم بصیرت با اشاره به استانداردهای شهرسازی برای حضور زنان در زندگی اجتماعی گفت: فضای زندگی شهری باید بدون نگاه جنسیتی برای آرامش همه مردان و زنان طراحی شود اما با توجه به فرهنگ و آموزه‌های دینی و سبک زندگی ایرانی- اسلامی باید فضاهای شهری را به گونه‌ای طراحی کنیم که زنان امنیت و آسایش بیشتری داشته باشند.
وی با اینکه فضای محله‌ای به عنوان اولین عنصر تشکیل دهنده شهرها بعد از خانواده می‌توانند تبعیض را علیه زنان رفع کند، افزود: باید فضای شهری که برای عامه مردم ساخته می‌شود برای خانم‌ها مناسب سازی شود.


به گفته این استاد دانشگاه اگر آماده سازی فضاهای عمومی شهری منجر به تفکیک جنسیتی در جامعه شود زمینه جدایی زنان از زندگی اجتماعی را نیز فراهم می‌کند.
بصیرت تاکید کرد: البته طیفی از زنان ممکن است خواستار داشتن فضای خاص و تفکیک شده در فضاهای شهری باشند و برخی دیگر موافق این دیدگاه نباشند که در برنامه ریزی‌های شهری باید به نیازها و خواسته‌های هر دو طیف توجه شود.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه فضاهای عمومی باید متناسب با نیازهای طیف‌های گوناگون زنان ایجاد شوند ،گفت :مدیران شهری باید در طراحی فضاهای شهری خود نیازهای تمامی زنان را در نظر بگیرد.


وی تاکید کرد: تصمیم گیران شهری باید به این مساله توجه داشته باشند که باید در طراحی فضای‌های عمومی ایجاد امنیت بیشتر برای همه آحاد جامعه از جمله زنان ،کودکان و افراد کم توان را بیشتر مد نظر قرار دهند.
وی با اشاره به نقش‌های مشارکتی زنان در زندگی شهری بیان کرد: اگر زنان در زندگی اجتماعی و طرح‌های شهری نقش موثری داشته باشند؛ حتما نیازهای این قشر در فضاهای عمومی شهری بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.
بصیرت یادآور شد: اگر مدیران زن توانمندی در عرصه‌های شهری تربیت شوند، نیازهای زنان به لحاظ فیزیولوژیکی و امنیتی در طرح‌ها وبرنامه‌های شهری واقع بینانه به کار گرفته می‌شود.
به اعتقاد بصیرت می‌توان با برنامه ریزی‌های گوناگون در بسترهای رسمی جامعه نقش زنان را در اداره شهرها تقویت کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته